𝐂𝐨𝐚𝐜𝐡 𝐬𝐚𝐮 𝐩𝐬𝐢𝐡𝐨𝐥𝐨𝐠, 𝐨𝐚𝐫𝐞 𝐜𝐞 𝐬𝐚̆ 𝐚𝐥𝐞𝐠? 𝐋𝐢𝐦𝐢𝐭𝐞 𝐬̦𝐢 𝐜𝐨𝐦𝐩𝐞𝐭𝐞𝐧𝐭̦𝐞 𝐩𝐫𝐨𝐟𝐞𝐬𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥𝐞

ℹ Florescu Sorina – coach acreditat Romanian Coaching Institute și psihoterapeut, te invită să înțelegi care este diferența dintre cei doi specialiști și cum te poate ajuta fiecare abordare.

”Alegerile sunt parte din viața noastră. La fiecare pas suntem nevoiți să facem alegeri care, pe loc sau mai târziu, ne poartă pe anumite căi ale vieții.

Cel puțin o dată în viața ne-am aflat în situația de a decide la cine apelăm pentru a primi sprijin sau ghidare pentru situația în care ne aflăm în viața personală sau profesională. Întrebarea este: Coach sau Psiholog?

ℹ Pentru a putea alege informat, este necesar să cunoaștem diferența dintre un specialist în activitatea de coaching și un licențiat în psihologie, cu specializare în consiliere psihologică sau psihoterapie. Scopul acestui articol este acela de a afla în 3 minute unde este necesar sa apelezi în funcție de situația cu care te confrunți în prezent și ce dorești să obții.

✅ Coaching-ul este un proces prin care clientul este ajutat să-și îndeplinească obiectivele și să-și îmbunătățească performanța într-un anumit domeniu. Este recomandat în carieră și pentru alegerea unui stil de viață echilibrat. Coach-ul oferă feedback constructiv, îndrumare și sprijin pentru a ajuta clientul să-și dezvolte abilitățile și să-și maximizeze potențialul.

✅Psihoterapia se concentrează atât pe trecut, cât și pe prezent, și se axează pe dificultățile care ne blochează funcționarea în viața de zi cu zi.

Psihoterapia este un proces prin care un terapeut ajută o persoană să-și gestioneze dificultățile emoționale, comportamentale sau relaționale care îi afectează calitatea vieții. În psihoterapie sunt utilizate o varietate de tehnici și abordări cu scopul de a ajuta clientul să-și identifice și să-și regleze provocările. Printre cele mai des întâlnite dificultăți sunt anxietatea, depresia, traumele, relațiile disfuncționale sau tulburările de personalitate. Psihoterapeutul ghidează clientul să își poată modela psihicul pentru a ajunge într-o stare de funcționare echilibrată care să îl ajute să își maximizeze calitatea vieții și să poată funcționa mai sănătos cu el și cu cei din jurul său.

✅ În general, coaching-ul se concentrează pe îmbunătățirea performanței și atingerii obiectivelor, în timp ce psihoterapia se concentrează pe tratarea dificultăților psihologice și emoționale.

ℹ Confuzia dintre coaching și psihoterapie poate fi periculoasă pentru că acestea sunt abordări diferite, cu obiective și intervenții diferite, cu tehnici de lucru diferite.

Dacă încă nu este clar pentru tine de ce tip de specialist ai nevoie în prezent, îți stau la dispoziție cu o sesiune în care îți voi spune către ce tip de specialist este necesar să te îndrepți.

👉 Sorina Florescu – coach și psihoterapeut, este persoana potrivită care să te îndrume către specialistul de care ai nevoie. O poți contacta pe Romanian Coaching Institute, secțiunea Coachi.

Share:
Shopping Cart